ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!!

kadro sxoleio

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:"Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2023-2024[Περισσότερα..]

"Ενεργοποίηση Επταμελών Επιτροπών για έκδοση Πιστοποιητικού για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-23" [Περισσότερα..]

afisaErgouESPAΠρος τι λοιπόν το σχολείο;

 Εν αρχή ην η αποδοτικότητα της διδασκαλία των διαφόρων μαθημάτων ξεπερνώντας κατά το δυνατόν αμιγώς δασκαλοκεντρικές παραδοσιακές μεθόδους. Φρονώντας ότι το σχολείο οφείλει επιτακτικά να παρακολουθήσει τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας όχι μόνον σε νέα γνώση, αλλά και σε συμπεριφορές, πορευθήκαμε αναλόγως, με γνώμονα το νου, την καρδιά και βέβαια το συμφέρον των μαθητών μας. Υποστηρίζουμε και φανταζόμαστε το σχολείο σαν ένα υγιές κύτταρο της κοινωνίας με διαρκή πνευματική προσπάθεια και πολιτιστική δράση, ένα φιλικό χώρο εμπέδωσης δοκιμασμένων αξιών, μια πρότυπη διαδρομή προς την "Ίθάκη", ας πούμε.

   Δώσαμε προτεραιότητα στη διαδικασία παρά στο περιεχόμενο και η διαδικασία αυτή απαιτεί από την πλευρά του μαθητή ενεργητική συμμετοχή, ενώ από την πλευρά του δασκάλου άρτιο παιδαγωγικό σχεδιασμό. Διότι η παιδαγωγική πέρα από επιστήμη είναι και θα παραμείνει τέχνη και βασικός της σκοπός είναι να δημιουργεί και να αναπτύσσει επιθυμίες για γνώση, για ανακάλυψη, για στοιχειώδη -καταρχήν- έρευνα των παραμέτρων της ζωής και κυρίως να ευνοεί σχέσεις συνάντησης, εστιάζοντας έτσι το ενδιαφέρον της στην επικοινωνία σαν φαινόμενο αλληλεπίδρασης και αλληλοεπιρροής. Να γινόμαστε, δηλαδή, καθημερινά καλύτεροι, διδάσκοντες και διδασκόμενοι. Θέσαμε λοιπόν κι επιδιώξαμε να υλοποιήσουμε κάποιους φιλόδοξους ρεαλιστικούς στόχους, χωρίς να επαιρόμαστε ότι τα καταφέραμε απόλυτα.

  Άλλωστε η ποιότητα και η εκτίμηση του όποιου αποτελέσματος είναι ζήτημα οπτικής γωνίας. Έτσι, πέρα από την τυπική διδασκαλία, στήσαμε με τους μαθητές μας ανάλογα με τα ατομικά τους ενδιαφέροντά κάποιες εθελοντικές δραστηριότητες, επιχειρώντας μια διαθεματική σύνδεση όλων των μαθημάτων και εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης στην επιλεγμένη γνώση. Γεγονός, πάντως, είναι ότι ο σχεδιασμός όλων των δραστηριοτήτων προήλθε ύστερα από πολλές προτάσεις και συνεργασία του συλλόγου διδασκόντων με τη συμμετοχή φυσικά των μαθητών.

  Επίσης, επειδή υπηρετούμε συνειδητά ένα σχολείο της κοινωνίας, θεωρήσαμε καθήκον και τη συμμετοχή του κοινού για πολλές από τις εκδηλώσεις μας. Η αναφορά λοιπόν σε ορισμένα - σημαντικά κατά τη γνώμη μας - πεπραγμένα παρέχει τους άξονες μιας πρόχειρης, έστω, αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου απαραίτητης για τη βελτίωση της προσφερόμενης εκπαίδευσης σαν πηγή ανατροφοδότησης καθώς και απαρχή μιας δεσμευτικής παράδοσης για όλους μας και "όχι απλώς να πούμε πως κάναμε τίποτα σπουδαίο"..

6statiwt1

Πρόσθετες πληροφορίες