Συμμετοχή στη 15η "EUSO" 2017

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας στη «15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - European Union Science Olympiad - EUSO 2017»

  Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια των Φυσικών Επιστημών του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας η προκριματική φάση για τον νομό Πέλλας του τοπικού μαθητικού διαγωνισμού πειραμάτων της «15ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών - European Union Science Olympiad - EUSO 2017» που διοργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

  Το 2ο ΓΕΛ Έδεσσας εκπροσωπήθηκε στο διαγωνισμό με δύο ομάδες μαθητών/τριών του που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογικής κατάταξης των σχολικών ομάδων των Λυκείων της Πέλλας.

  Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 η ομάδα που πρώτευσε θα διαγωνιστεί στη 2η φάση στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια οι νικήτριες ομάδες, μία από τη Θεσσαλονίκη και μία από την Αθήνα θα ταξιδέψουν στη Κοπεγχάγη το Μάϊο για να διαγωνιστούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι μαθήτριες που συνθέτουν την ομάδα είναι οι:
Καίσαρη Ειρήνη, Μπιτολιάνου Άννα και Ντάλλη Χριστίνα της Β΄Λυκείου.

  Τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους εμψυχώθηκαν, καθοδηγήθηκαν και εξασκήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και του Ε.Κ.Φ.Ε. Πέλλας. Τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας εύχονται στις μαθήτριες της σχολικής ομάδας να απολαύσουν την εμπειρία της συμμετοχής τους στη 2η φάση του διαγωνισμού με την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι τα όνειρά τους παραμένουν ζωντανά για όσο διάστημα αγωνίζονται για να τα πραγματοποιήσουν.


 

Πρόσθετες πληροφορίες