Κεντρική Σελίδα

Πίσω στις Δραστηριότητες

Φύλλα και φτερά

Φωτογραφίες από την παράσταση

Ένα θεατρικό κολάζ με θέμα το βιβλίο

 Σενάριο σκηνοθεσία: Β.- Ε. Μελικίδου

Συμμετείχαν μαθητές της Γ τάξης Λυκείου 

(Γ Λυκείου, Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας)

Το έργο ανέβηκε στην αίθουσα του Μ. Αλεξάνδρου 

(δύο παραστάσεις) 

18 19 Ιουνίου 1998

                  

Τα Φύλλα και φτερά είναι ένα έργο χειροποίητο που φτιάχτηκε κομματάκι από διάφορα ετερόκλητα κείμενα. Το έργο δεν έχει συγγραφέα, αλλά συρραφέα. Οι γέφυρες, κειμενικές ή σκηνικές και κάποιοι διάλογοι είναι δουλειά του συρραφέα που παίζει για τρίτη, τουλάχιστον, φορά το παιχνίδι του θεατρικού κολάζ (Ο κύκλος είναι η πατρίδα, Ε.Π.Λ. 1997 και Καλοκαίρι σε μια λοκάντα και τέσσερις ζωγραφιές, Αχοινοί 1998). Φιλοδοξία του συγγραφέα είναι το πολύχρωμα αυτό μωσαϊκό να δίνει την εντύπωση του ενιαίου. Στο χορό των κειμένων, λογοτεχνικών, θεατρικών, κόμικς, από τον Ντοστογιέφσκι μέχρι τον Αρκά, γλίστρησαν με χάρη χορευτικά, παντομίμες, ήχοι και αντικείμενα.

Η ιδέα του κολάζ με κεντρικό θέμα το βιβλίο γεννήθηκε πρόπερσι, όταν αρχίσαμε να στήνουμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου και προγραμματίζαμε τα εγκαίνιά της. Τα εγκαίνια τελικά, μετά την ένταξη της βιβλιοθήκης στο Κοινοτικό πρόγραμμα Σχολικές Βιβλιοθήκες μάλλον θα γίνουν πανηγυρικά την επόμενη σχολική χρονιά, οπότε και θα λειτουργήσει με τη νέα της μορφή.

Ωστόσο εμείς ετοιμάσαμε την παράσταση αυτή από φέτος, όσο ακόμη το σχολείο μας είναι, τουλάχιστον ως προς τη Γ΄ Λυκείου, Πολυκλαδικό και έτσι λειτουργούν, για τελευταία χρονιά, οι κλάδοι και τα προαιρετικά μαθήματα, στο πλαίσιο των οποίων και το μάθημα της θεατρικής παιδείας

Αυλαία λοιπόν για το συναρπαστικό αυτό σχολείο.

Αυλαία με Φύλλα και φτερά

Β. Μελικίδου   

 

 

Το Εξώφυλλο του προγράμματος